
Tror inte att du hittar dom orden hos Kajsa Varg.
Potpurri kan man göra två sorter, våt eller torr. Den torra är den vanligasteoch enklaste. Man torkar blommor och kryddor och blandar i eteriska oljor plus fixativ som får dofterna att stanna.
Det viktigaste när man gör potpurri är att man plockar blomblad och kryddor så fort daggen har torkat upp.
Pomandrar... har du inte i håret
Det är när man fyller ett apelsin med kryddnejlika som på bilden nedan, det kallas pomandrar.
Tussimussi... är doftbuketter. Inte det minsta oanständigt. :-)) :-))
När mormor gick på sjukbesök hade hon ofta en doftbukett med sig, sjukrum förr kunde vara ganska instängda och unkna.
Lavendelsocker gjordes på krossade lavendelblommor, flor- och strösocker.
Man använde detta socker att strö över kakor och ibland desserter.
Kanderade kvanne, rosenblad och violer pyntade vi kakor och desserter med också.
Recept kan du få av mig om du är intresserad.


[IMG]