Medlem
Antal inlägg: 2 225
Medlem sedan: 31-10-2002
Medlem nr: 12
Ytterligare en sommarfavorit...
Potatis- och musselsallad
1 kg färskpotatis 1 isbergssalladshuvud 3 dl frysta gröna ärtor 1 röd paprika 1 gul paprika 2 burkar Abbas rökta musslor
Dressing; oljan från musselburkarna lika stor mängd vinäger 1 tsk italiensk salladskrydda ½ tsk salt 1 vitlöksklyfta
Skrapa potatisarna noga och koka dem. Häll oljan från musselburkarna direkt i salladsskålen. Blanda i vinäger och kryddor. Rensa och hacka paprikorna och häll hacket ner i dressingen. När potatisen är färdigkokt skall den skivas direkt ner i dressingen i skålen. Blanda om så att all potatis får dressing på sej. Häll i dom frysta ärtorna direkt. När potatisen svalnat har ärtorna tinat. Blanda i strimlad isbergssallad och musslor.
Medlem
Antal inlägg: 14 536
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 14
Det lät ljuvligt Ina! Men hemma hos mej är det bara jag som äter musslor, kan man byta ut dem mot t.ex. räkor? Men hur blir det då med oljan till dressingen...?
Medlem
Antal inlägg: 2 225
Medlem sedan: 31-10-2002
Medlem nr: 12
Dom rökta musslorna är helt annorlunda i konsistensen - dom är liksom "torrare och smuligare" är vanlig konserverade. Smaken är också ganska annorlunda...
Fast om man absolut inte klarar av musslor så går det säkert bra att byta ut musslorna mot t ex räkor eller varför inte tonfisk i olja? Om man vill ha den där lite rökta smaken kan man säkert använda en liten, liten skvätt "Liquid Smoke"... tror att det heter så... som är grill/rök-arom på flaska, ungefär.
Oljan går ju att byta ut mot den sorts olja man själv föredrar. En neutral raps- eller majsolja plus lite "rökarom" eller kanske bara olivolja med citron i räksalladen?
Medlem
Antal inlägg: 14 536
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 14
Tack för tipset om hur jag kan förändra receptet! Jag ska i alla fall försöka lura i honom rökta musslor innan jag ger mej... Testar med räkor om det skulle visa sig vara omöjligt!