|
|
  |
Mozzarella, Vad kan man göra för kul med den? |
|
|
|
10-06-2010, 22:03
|

Medlem
Antal inlägg: 4 213
Medlem sedan: 07-02-2007
Medlem nr: 9 061

|
CITAT (Eva-Helene @ 10-06-2010, 21:45)  Den godaste ostsåsen till lasagne får jag när jag tar hälften hushålls- eller Goudaost, hälften Mozarella i den. Helt enkelt ljuuuuvlig  Den skulle jag gärna ha receptet på  CITAT (Meriona @ 10-06-2010, 21:51)  Det luktade som den där mandellikören gör..... Amaretto........ sååååå goddd och doftar björnklister
--------------------
|
|
|
|
|
11-06-2010, 07:41
|

Medlem
Antal inlägg: 2 425
Medlem sedan: 12-06-2007
Medlem nr: 10 996

|
Jag älskar pizza med först tomatröra i botten sedan på med färska spenatblad, vitlök, färska champinjoner och mozzarella, det låter kanske skumt men är fantastiskt gott!
Ooops, jag glömde att det ska vara små tärningar av Feta-ost på också.
Redigerat av Mollis: 11-06-2010, 12:43
|
|
|
|
|
11-06-2010, 08:40
|

Medlem
Antal inlägg: 3 807
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 29

|
CITAT (sommarhumla @ 10-06-2010, 20:40)  F´låt Inga att jag inte la min mozzarella-fråga i recepttråden men det är så att jag oftast är inne på småprats-tråden och jag behövde få småprata lite om mozzarella  Du behöver inte be om förlåt tänkte bara att du kanske får mera svar men jag ser att du har fått många här så det är ju bra.
--------------------
skriver Inga från Närke i zon 3-4
|
|
|
|
|
11-06-2010, 11:28
|

Medlem
Antal inlägg: 8 486
Medlem sedan: 19-03-2007
Medlem nr: 9 409

|
Jag kan sluka en god mozzarella rätt upp och ner  med lite salt på.... men så är jag "ostofil" Annars använder jag mest till topping på hemgjord pizza för den rätta ostkänslan. Eller så kan man ju kasta upp den i taket och vänta till den ramlar ner
--------------------
Zon 1 Simrishamn
|
|
|
|
|
11-06-2010, 12:08
|

Medlem
Antal inlägg: 10 013
Medlem sedan: 28-06-2007
Medlem nr: 11 250

|
CITAT (Meriona @ 10-06-2010, 21:22)  Mozarella är gott, skriver ni, men är det verkligen det? Jag tycker inte att det smakar ett endaste dugg....  Näe.. Jag tycker det mest gnisslar mellan tänderna
--------------------
Camilla zon 2-3
Ett gott skratt förlänger munnen.
|
|
|
|
|
11-06-2010, 12:19
|

Medlem
Antal inlägg: 8 521
Medlem sedan: 18-01-2009
Medlem nr: 20 608

|
CITAT (Chamomille @ 11-06-2010, 13:08)  Näe.. Jag tycker det mest gnisslar mellan tänderna  Fast då tänker du nog på halloumi - den gnisslar, den! Mozarella är en rätt smaklös boll i vatten men som blir vääääldigt god när man gör något med den. Fast hur den smakar när den kommer ned från taket - det vet jag inte  Kanske beror på om man har gipstak eller furu och hur länge sedan man gjorde rent där!
--------------------
* ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
|
|
|
|
|
11-06-2010, 12:19
|

Medlem
Antal inlägg: 8 486
Medlem sedan: 19-03-2007
Medlem nr: 9 409

|
mmm haloumi gnisslar. Mozzarella är mer som en rund go boll som smakar gräddigt, salt och krämigt. Jag hade också lite svårt för det i början men det tog sig. Till och med min mozzarellahatande sambo äter numera mozzarella och då måste det vara riktigt himla gott!
Haloumi är förresten väldigt god att grilla eller steka!
Redigerat av skogstroll: 11-06-2010, 12:20
--------------------
Zon 1 Simrishamn
|
|
|
|
|
11-06-2010, 12:21
|

Medlem
Antal inlägg: 22 484
Medlem sedan: 04-08-2005
Medlem nr: 6 301

|
CITAT (Chamomille @ 11-06-2010, 13:08)  Näe.. Jag tycker det mest gnisslar mellan tänderna   man kanske kan använda den som kaffeost
--------------------
Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3 Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
|
|
|
|
|
11-06-2010, 12:22
|
Medlem
Antal inlägg: 23 015
Medlem sedan: 13-08-2005
Medlem nr: 6 358

|
jag har aldrig ätit halloumi, någon som kan beskriva smaken ?
kanske skulle köpa en och testa ikväll.
|
|
|
|
|
11-06-2010, 12:26
|

Medlem
Antal inlägg: 8 486
Medlem sedan: 19-03-2007
Medlem nr: 9 409

|
den är salt, gnisslig och smakar kanske inte sådär jättemycket men jag har inga problem att sluka ett paket, är gott till grillat kött mm tillbehör!  tycker Fontanas standardvariant är bäst.
Redigerat av skogstroll: 11-06-2010, 12:26
--------------------
Zon 1 Simrishamn
|
|
|
|
|
11-06-2010, 12:40
|

Medlem
Antal inlägg: 10 013
Medlem sedan: 28-06-2007
Medlem nr: 11 250

|
Nä, det var faktiskt Mozzarella jag tänkte på. Fast det kanske var en lustig sort jag hittade då. Däremot Halloumi har jag gjort jättegoda efterrätter av
--------------------
Camilla zon 2-3
Ett gott skratt förlänger munnen.
|
|
|
|
|
11-06-2010, 12:42
|

Medlem
Antal inlägg: 8 486
Medlem sedan: 19-03-2007
Medlem nr: 9 409

|
ja mozzarella kan vara lite hur som helst, jag föredrar de där Santa Lucia eller vad de heter. Sen kan de andra vara hur fina de vill men jag tycker inte de är lika smaskiga
--------------------
Zon 1 Simrishamn
|
|
|
|
|
11-06-2010, 12:46
|

Medlem
Antal inlägg: 10 013
Medlem sedan: 28-06-2007
Medlem nr: 11 250

|
Då måste jag nog prova den. Edit: nämen vad skrev jag Jag är en mus helt enkelt. Jag är galen i ost!
Redigerat av Chamomille: 11-06-2010, 12:49
--------------------
Camilla zon 2-3
Ett gott skratt förlänger munnen.
|
|
|
|
|
11-06-2010, 12:49
|

Medlem
Antal inlägg: 8 486
Medlem sedan: 19-03-2007
Medlem nr: 9 409

|
är det inte snaskigt med friterad camembert och hjortronsylt?
--------------------
Zon 1 Simrishamn
|
|
|
|
|
11-06-2010, 12:53
|

Medlem
Antal inlägg: 10 013
Medlem sedan: 28-06-2007
Medlem nr: 11 250

|
Åh.. Gud så gott!!!
--------------------
Camilla zon 2-3
Ett gott skratt förlänger munnen.
|
|
|
|
|
11-06-2010, 16:53
|

Medlem
Antal inlägg: 5 153
Medlem sedan: 24-08-2008
Medlem nr: 18 530

|
CITAT (flaxss @ 11-06-2010, 13:22)  jag har aldrig ätit halloumi, någon som kan beskriva smaken ?
kanske skulle köpa en och testa ikväll. Jag kan inte beskriva smaken, men den har en smak när den är stekt/grillad. Jag tror det bästa är att testa. Halva nöjet är det där gnisslet när man äter den... Lycka till med halloumi-stekandet/ätandet. CITAT (Chamomille @ 11-06-2010, 13:40)  Nä, det var faktiskt Mozzarella jag tänkte på. Fast det kanske var en lustig sort jag hittade då. Däremot Halloumi har jag gjort jättegoda efterrätter av  Efterrätter av halloumi...snälla!!!!! Vad för efterrätter????? Nu har du fångat mitt intresse, vad kan man göra för efterrätter med halloumi? Eller kan jag hitta något i recepttråden????
--------------------
------------------------------------ "Gör aldrig samma misstag två gånger, såvida det inte lönar sig" (Mae West) peter pan.gif blaratta.gif
|
|
|
|
|
11-06-2010, 17:49
|
Medlem
Antal inlägg: 23 015
Medlem sedan: 13-08-2005
Medlem nr: 6 358

|
CITAT (skogstroll @ 11-06-2010, 13:26)  den är salt, gnisslig och smakar kanske inte sådär jättemycket men jag har inga problem att sluka ett paket, är gott till grillat kött mm tillbehör!  tycker Fontanas standardvariant är bäst. CITAT (sommarhumla @ 11-06-2010, 17:53)  Jag kan inte beskriva smaken, men den har en smak när den är stekt/grillad. Jag tror det bästa är att testa. Halva nöjet är det där gnisslet när man äter den... Lycka till med halloumi-stekandet/ätandet. nu för sådär 1minut sen har jag ätit min första bit, inte tillagad. men den ska tillagas nu. och den var jätte god. godare än mozzarella som ''färsk''. och den gnisslade! rolig att äta.
Redigerat av flaxss: 11-06-2010, 17:49
|
|
|
|
|
11-06-2010, 17:56
|

Medlem
Antal inlägg: 5 153
Medlem sedan: 24-08-2008
Medlem nr: 18 530

|
CITAT (flaxss @ 11-06-2010, 18:49)  nu för sådär 1minut sen har jag ätit min första bit, inte tillagad. men den ska tillagas nu.
och den var jätte god. godare än mozzarella som ''färsk''. och den gnisslade! rolig att äta. Det ska bli spännande att höra vad du tycker att gnisselosten smakar som när den är tillagad. Jag har inte testat halloumi ostekt någon gång. Måste testa det och se om det blir någon smakskillnad.
--------------------
------------------------------------ "Gör aldrig samma misstag två gånger, såvida det inte lönar sig" (Mae West) peter pan.gif blaratta.gif
|
|
|
|
|
11-06-2010, 18:19
|
Medlem
Antal inlägg: 23 015
Medlem sedan: 13-08-2005
Medlem nr: 6 358

|
vilken god ost! nu har jag även haft den till middan som tillagad i ung. jag tyckte den blev mycket mer saltsmak som otillagad.
men med lite mer stekyta kändes den mer som ostsmak, hmm svårt att beskriva men det blev mer grädd-ost smak på den. som otillagad var det mer åt ja salt-hållet, nästan som fusk-feta ost.
konsistensen trodde jag skulle bli mer kletigare som tillagad men det blev tvärtom mer gummi.
den passade bra till salamitomatsåsen och pastan.
|
|
|
|
|
  |
1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
0 medlem(mar):
|
|
 |
|