Hejsan!
Jag gör alltid mina satser med fläderblomssaft i varmt kök, i hinkar, sköljer blommorna noga och efter varm sockerlag hällts på lägger jag plastfilm och hinklocket så blir där vacum. Sen rör jag inte saften på 5-7 dagar dags att hälla upp. Alltid lika fin.
Såg att det stod om fläderblomschampagne och där är ju saken att få till jäsning genom att låta pollen vara kvar på blommorna, absolut inte skölja dem.
En tanke bara att det kanske är detta som stör din saft. Citronerna samt citronsyran håller saften i ordning med. Brukar ta potatisskalaren och skala av citronskalet, pressa ur saften och klippa av de mesta vita på blomklasarna för en mer lemonadsmak.
Hoppas ditt blir bra nästa säsong. plastspännerna med lock tätslutande finns tex billigt på Biltema, värt attt ha till bärplockning och safttillverkning

Lycka till! Hoppas vinet blev lyckat iaf.