Full version: Äppelcider
foolishRice
Hej!

Jag har massor av äpplen och en råsaftcentrifug. Tänkte därför jäsa saften lite lagom, dvs. inte "ända till vin".

Tänkte mig försöka uppnå någon enstaka volymprocent alkohol och en ganska söt dryck (dock utan att sätta till något socker).

Är det någon som brukar göra något liknande?

ingrids
Inte på äpplen, men jag har med framgång bryggt ginger ale på den här vildjästen. Om man blandar 2 msk jäst och och 2 liter vätska och sedan häller upp på pet-flaskor (med minst 3 cm fritt utrymme för kolsyran att expandera i) och låter dem stå i rumstemperatur tills de känns hårda när man klämmer på dem har jag fått lagom med bubblor och alkhol för en bordsdryck. Förvaras i kylskåp men nog inte mer än en månad eller så om du inte tillsatt citron eller något annat konserverande (jag använder 1 citron per ca 2 liter dryck).
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon