Ulla-Britt
Vad kan jag göra av mina bär från skuggmorellen? Tacksam för förslag och recept.
ingrids
Körsbärsmarmelad är alltid gott. Köp en påse syltsocker. Väg och kärna ur max 2 kilo bär, knyt eventuellt in kärnorna i en bit gasväv (plocka noga bort alla lösa trådar). Följ receptet för lättsockrad sylt men tillsätt saften av en till två citroner per kilo bär. Citronerna kan behövas för att marmeladen ska stelna eftersom det lättsockrade alternativet kan ha i minsta laget av pektin eftersom du bara har hälften så mycket syltsocker som annars. Dessutom tycker jag personligen att smaken blir godare och intensivare. Vill du inte använda citron, tillsätt lite extra pektin.
Den här marmeladen var dessutom utmärkt god i en körsbärspaj.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon