duotone
08-09-2010, 08:26
Jag har troligtvis fått potatisbladmögel på mina tomater, kanske inte så konstigt med tanke på att jag odlar potatis ca 20m därifrån. Stora delar av frukterna blir bruna och liksom lite intorkade på de partierna. En del omogna frukter är också delvis bruna och de ramlar lätt av. De flesta är fina så länge de är gröna, men blir bruna när de börjar mogna. Finns det nåt sätt att rädda resterande frukter? Ska jag plocka av dem och låta dem mogna inne istället, eller kommer de ändå att bli bruna? Eller ska jag använda de gröna som är fina nu på en gång?
Hej
Det är Svamp sjuk dom Mjölddag :
Det är bra om du använder de gröna som är fina nu på en gång.
Obs
Annars du ska förlora alla sina frukter.
Du kan ta Åsa förslag:
det är gurkmjöldagg jag tycker den på senare år har blivit så vanlig att man får räkna med att den kommer. kommer den sent på säsongen är det ofta bara att låta allt vara och skörda frukterna allteftersom, kommer den tidigt så sprutar man med ex. mjölkvatten så fort man ser första vita mjölfläcken.
Gurkmjöldagg övervintrar normalt sett inte i sverige utan kommer med vindar söderifrån
[attachment=54756:mj_ldagg.bmp]
H:Bassam