Tuvalina
24-09-2010, 08:15
Dottern har fått massor av popmajskolvar och vill göra popcorn. Jag antar att majsen behöver torkas först, men hur? Kvar på kolven? Eller ska jag ta av dem och låta dem torka på papper? Hur lång tid tar det att torka dem?
Hoppas nån har svar, både jag och dottern skulle bli glada!
Preussen
24-09-2010, 11:15
du kan torka dem på kolven, har du ett pannrum så häng dem där.
Vi har odlat popmajs några år.
Vår riktmärke har varit melodifestivalen på vintern.
Då är det dax att poppa dom, men vi torkar dom i kökshyllan.
Det går snabbare på värmepannan, hur snabbt blir dom torra då Preussen?
Preussen
25-09-2010, 07:25
nu är det så länge sedan jag torkade majs i pannerummet, kanske 20 år sen. det är ett varmt och bra ställe så torka där först och tröska sen.
sara i landet
16-09-2011, 20:30
Hittade detta från förra året och jag undrade precis detta med nu när frosten kommer. Men vad jag mer undrar är om man ska skala av blasten innan de torkas?
Jag har alltid skalat bort alla blad innan jag har tagit in majskolven.
Sedan står dom bara på hyllan tills vi poppar dom på vårkanten.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.