tulle
Satt just och läste ett recept i tidningen Land på paradisäpplegele. Där stod 1kg florsocker till 1l saft. Jag har aldrig hört talas om att det går att använda florsocker till gele. Någon som vet eller provat det?
ingrids
Ingen egen erfarenhet med just gelé, men i vissa sorters hemgjort godis ska det vara florsocker istället. Fördelen med florsocker är ju att det är mer lättlösligt och kanske lite mindre benäget att sockra sig, alltså att det inte är lika stor risk att det blir kristaller i gelén (inte för att jag har sett det som en risk). Annars borde det funka som vanligt socker.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon