Full version: Grekisk kyckling
netaave


GREKISK KYCKLING 4 port.



4 st kycklingfiléer
ca 1 tsk salt
1 krm sv.peppar
50-100 gr fetaost
1 tsk oregano
2 dl grädde
svarta oliver


Sätt ugnen på 225 gr.
Lägg kycklingen i en smord form
Strö över salt, peppar, smulad ost, grädde och oregano.
Stek i ugnen 20-25 min.
Garnera med oliver när det är 5 min kvar.
Servera med ris eller pasta och sallad.

Går att göra denna på spisen också om man har en panna med lock.
zissi
Grekisk kyckling är en goding tummenupp.gif

Jag har ett liknande recept men med soltorkade tomater i bitar och rikligt med färska basilikablad i receptet också. Då utan oregano. Ser i mitt recept att vi haft den rätten på nyår -00 och -02. Kan vara så att jag inte gjort den efter 2002. Kan vara på tiden att njuta av rätten igen. Tack för tipset!
Anki på Öland
Gör också något liknand fast jag smular fetaosten i en stor burk creme fraishe istället för grädde, blandar och slår över.
Anki
netaave
Tror det här receptet i orginal är med basilika också men det kan jag inte med wink.gif så jag ändrade nog själv. Gott är det iaf även med oregano och idag gjorde vi den med fläskytterfilé, blev kanon.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon