netaave
15-10-2010, 11:26
GREKISK KYCKLING 4 port.
4 st kycklingfiléer
ca 1 tsk salt
1 krm sv.peppar
50-100 gr fetaost
1 tsk oregano
2 dl grädde
svarta oliver
Sätt ugnen på 225 gr.
Lägg kycklingen i en smord form
Strö över salt, peppar, smulad ost, grädde och oregano.
Stek i ugnen 20-25 min.
Garnera med oliver när det är 5 min kvar.
Servera med ris eller pasta och sallad.
Går att göra denna på spisen också om man har en panna med lock.
Grekisk kyckling är en goding
Jag har ett liknande recept men med soltorkade tomater i bitar och rikligt med färska basilikablad i receptet också. Då utan oregano. Ser i mitt recept att vi haft den rätten på nyår -00 och -02. Kan vara så att jag inte gjort den efter 2002. Kan vara på tiden att njuta av rätten igen. Tack för tipset!
Anki på Öland
15-10-2010, 19:24
Gör också något liknand fast jag smular fetaosten i en stor burk creme fraishe istället för grädde, blandar och slår över.
Anki
netaave
15-10-2010, 23:05
Tror det här receptet i orginal är med basilika också men det kan jag inte med

så jag ändrade nog själv. Gott är det iaf även med oregano och idag gjorde vi den med fläskytterfilé, blev kanon.