CITAT (skånepåg @ 19-10-2010, 10:32)

Hehe jag har kollat recpet.nu där är ju tusentals recept, men jobbigt att leta där bara =(
Har inga receptböcker så bara internet ^^ Men hur gör man för att få gräddsås att bli lite tjockare??
Varm eller kall kvittar jag gör oftast mycket mat så dagebn efter funkar bra ^^
Ett väldigt enkelt sätt att reda såser, alltså få dom tjockare är att använda Maizena redning, finns både ljus och mörk. Finns en tabell på paketen där det står hur mkt man ska ha till x dl vätska.
Annars gör man en sås för 4 port gm att röra hop 1 msk smält smör med 2 msk mjöl, sen spä med 4 dl vätska och då kan du blanda som du vill, lika delar mjölk/vatten, bara mjölk eller byta ut 1 eller 2 dl av det mot gräddde och krydda med salt och peppar. Ska man ha den till kött kan man vänta med att spä till mjöl-smörblandningen blir lite brunare (rör då i den hela tiden) och kanske smaksätta med några droppar soja när man spätt den.