Christa
28-10-2010, 14:48
Är det någon mer än jag som gillar rå kålrot? Särskilt så här på hösten tycker jag det är jättegott att knapra på. De kallas ibland för nordens apelsiner eftersom de innehåller så mycket c-vitamin.
När jag gick på dagis (på 70-talet) så brukade vi få det på eftermidaggarna att knapra på!
Nej det har jag aldrig provat faktiskt. kan det verkligen bara bra för magen? Men rotmos är mumsmums.
netaave
28-10-2010, 15:02
Fick man ofta i skolbespisningen på 60-talet, och ja det är jättegott och nyttigt.
malcolm
28-10-2010, 15:09
Rå kålrot har jag nog aldrig ätit men jag älskar rå vitkål.
netaave
28-10-2010, 15:11
Prova riva rå kålrot isf för morot, lika gott och jättesaftigt. River man i ett äpple blir det ännu godare
Christa
28-10-2010, 15:13
CITAT (gnon49 @ 28-10-2010, 15:55)

Nej det har jag aldrig provat faktiskt. kan det verkligen bara bra för magen? Men rotmos är mumsmums.
Ja min mage är känslig men kålrot går bra. Faktum är att det är det jag äter om magen krånglar.
malcolm
28-10-2010, 15:23
Jag river eller strimlar aldrig vitkål utan skär stora stycken som jag äter rakt av utan nå´t till, skall prova att äta kålrot också eftersom jag aldrig provat den rå. Har fö. plåtmage och bönor, ärtor eller lök bekommer mig föga, det enda som möjligtvis kan orsaka extra gaser är öl men bara om intaget varit stort.
andersen
28-10-2010, 16:28
Här är en till som äter rå kålrot, det fick jag lära mej hemmifrån som barn, men folk på jobbet tittar med stora ögon , när jag knaprar kålrot.
sommarhumla
28-10-2010, 16:31
Åhhh, rå kålrot är gottis!!!!!
Ja att kålrot är både nyttigt o gott är ju inte hel fel. Fast jag trodde den var frän i smaken rå. Där ser man.
*Stintan*
28-10-2010, 16:49
Ja rå kålrot är mumsigt att knapra på.
Christa
28-10-2010, 16:49
CITAT (gnon49 @ 28-10-2010, 17:34)

Ja att kålrot är både nyttigt o gott är ju inte hel fel. Fast jag trodde den var frän i smaken rå. Där ser man.
Smaken kan variera ganska mycket men den är godast nu när den är relativt nyskördad.
Gillar riven kålrot bättre än riven morot. Att skära den i stavar och knapra på är också gott. Bäst är den nu när den är färsk, framåt våren kan den bli lite träig och stark i smaken.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.