Vill passa på och tipsa om något som är såååååå gott till framförallt kyckling och fläskkött!
Dela paprikorna i halvor, tredje- eller fjärdedelar, renska bort kärnor och det vita. Grilla paprikorna på väldigt hög värme med skalet åt värmekällan (uppåt i ugnen, nedåt på vanliga grillen) så att de blir alldeles svartbrända. Lägg dem då i en plastpåse, knyt ihop och låt svalna. Sedan är det bara att dra bort skalet.
Lägg paprikaslamsorna (de bli slamsiga!) i en skål, slå över olivolja, vinäger, salt och hela, skalade vitlöksklyftor. Låt helst stå någon dag. Vid servering blandas det i persilja också.
Detta klarar sig länge i kylskåpet. tag bort vitlöksklyftorna om uppnådd vitlökssmak har nåtts.
Så himla gott!!!
CITAT (Christa @ 19-11-2010, 17:42)

Det beror på sorten. De tunnväggiga har nog snabbare utveckingstid tror jag och är därför lämpliga att odla utomhus. Har du växthus kan du välja en tjockväggig sort.
Så det beror på sorten? Inte trädgårdsmästaren?

Med ett stort frågetecken efter mästaren, kanske jag ska tillägga...