Full version: omogna chili
katah
Vi har torkat och pulveriserat chili i år.

Nu har jag några omogna kvar skördat.
Kan jag använda dom och i så fall hur?

Jag kommer att torka dom sista mogna, kan jag slänga dom omogna med?
Är dom svagare i styrkan än dom mogna eller blir smaken annorlunda?

Jag har omogna av sorter som Cheyenne och helt vit-gula Aji Cristal.

Chili Thefat är väl inte så stark?
Kan man tänka sig att använda dom gröna i en gratäng med andra grönsaker i större mängder?
katah
Har ingen använt omogna chilifukter? flirting.gif
RitRat
De omogna är absolut användbara i matlagning. Om de är svagare än fullmogna, det får du prova dig fram. Det kan variera väldigt mycket. Testa i en enkel sås kanske....
katah
Så bra, tack för hjälpen!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon