Idag har jag provat ut ett eget recept p mjuk pepparkaka. Dottern har misstnkt gluten och denna blev bde gluten och mjlkfri. Bra smak och snabbt o ltt att gra i braspanna.
Lgg ett bakpltspapper i en lngpanna. Stt ugnen p 250 grader.
3 gg
1 dl farinsocker
3/4 dl potatismjl
1 tsk bakpulver
1 tsk malen ingefra
1 tsk malda nejlikor
2 tsk malen kanel
Vispa gg och farinsocker 3-4 minuter.
Blanda kryddor och bakpulver med potatismjlet och tillstt det, blanda ordentligt.
Stjlp upp i braspannan och bred ut jmnt.
Grdda lgt i ugnen ca 5 minuter.
Lt kakan kallna i pappert men stt ver p galler.
Skr i valfritt stora rutor, jag skar i storlek med en vanlig skiva. Lgg ett mellanlggspapper mellan varje ruta innan frysning.
Blev ganska tunn, man ska nog kunna dubbla receptet med lgre ugnstemp och lngre grddtid, ska testa det en annan gng.


