Idag har jag provat ut ett eget recept på mjuk pepparkaka. Dottern har misstänkt gluten och denna blev både gluten och mjölkfri. Bra smak och snabbt o lätt att göra i braspanna.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Sätt ugnen på 250 grader.
3 ägg
1½ dl farinsocker
3/4 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk malen ingefära
1 tsk malda nejlikor
2 tsk malen kanel
Vispa ägg och farinsocker 3-4 minuter.
Blanda kryddor och bakpulver med potatismjölet och tillsätt det, blanda ordentligt.
Stjälp upp i braspannan och bred ut jämnt.
Grädda lågt i ugnen ca 5 minuter.
Låt kakan kallna i pappert men sätt över på galler.
Skär i valfritt stora rutor, jag skar i storlek med en vanlig skiva. Lägg ett mellanläggspapper mellan varje ruta innan frysning.
Blev ganska tunn, man ska nog kunna dubbla receptet med lägre ugnstemp och längre gräddtid, ska testa det en annan gång.