lghjrtskttbullar
Hade ett lghjrta p nstan 1,5 kilo liggandes. Och i frysen flera till. Men de skall vi rka till sommaren. Vad gr man av lghjrta frutom att rka det? Jag hade hrt talas om kttbullar av lghjrta s jag googlade runt en stund. Hittade ett recept som jag gjorde om enligt vad som fanns hemma.
1450 gram lghjrta putsat frn krl, fett och hinnor Mals fint med lilla hlskivan
1 kg flskfrs. I grundreceptet str det hlften lgfrs av hjrtat svikt och en fjrdedel spck.
Bubbelvatten hade jag inget s jag tog en folkl i stllet till satsen. En hel burkblev lite fr mycket s smeten blev ls.
Salt 7 tsk
5 gg
4 dl strbrd. Men det hade jagslut p s jag tog tre knckebrdskakor och sttte i stor mortel.
Ca 4 dl mjlk. Jag gjorde laktosfritt och tog havredryck i stllet.
3 tsk sttt vit- och svartpeppar
6 st sm gula lkar. (Jag tog fyra bamsingar och malde)
Fr lite styrka tog jag en rd chili och finhackade och tillsatte smeten vid blandningen i degblandaren.
Provstekte en klick och konstatrade lite mer salt och peppar.
Efter 120 kttbullar och fyra stora portionsbiffar r jag njd. Jag stekte kttbullarna i ugnen och biffarna p spisen. I kvll skall jag frossa.


