Läste nyligen en artikel om näringsinnehåll i vilda svampar i en Natur&Trädgård från 80-talet. Massor av mineral i svampar, just sådana som efterfrågas i t ex grönsaksodling. Jag tyckte plötsligt det var märkligt att man aldrig hört talas om eller läst att svampar skulle vara bra att bryta sönder och använda när man täcker grönsaksland, eller i komposten ... etc.
På hösten vimlar det ju av svamp som man inte vill äta, men som bara står där överallt i skogar och lundar. Man kanske borde börja plocka dem för att bryta sönder och ha som näringstillskott i sin jordförbättring? Eller kan det vara risker med det tror ni?
Jag tänker på Nils Åkerstedt och andra "gurus" som skriver hyllmeter om hur man kan förbättra näringen i jorden, men aldrig ett ljud om att även ta vara på svampar. Vad kan det bero på tro - de lever ju ofta i symbios m träd och får väl på nåt vis lite samma mineraler etc som det man gärna använder genom att strö ut askan på sina land - till exempel.
tankar om detta, någon?