|
Eva i Skåne
22-02-2011, 07:03
I motsats till alla smaker som gifter sig (har lärt uttrycket från matprogram i tv  ) så finns det vissa saker som absolut blir vidriga ihop. Vilka har du upplevt? Jag tänker främst på nyborstade tänder och apelsinjuice. Visst är det hemskt? Sen minns jag från när jag var barn att vi på söndagskvällarna ibland fick läsk, typ fruktsoda, till kvällsmackorna och det ihopa med kaviar på mackorna var lika vidrigt.
Chamomille
22-02-2011, 07:07
Pepparkakor med kaviar och apelsinsaft är ingen hit heller
Platinum
22-02-2011, 08:49
Tandkräm och kaffe är heller ingen höjdare.
malcolm
22-02-2011, 09:02
Att dricka mjölk direkt efter att ha ätit glass är vidrigt, likaså brieost och apelsinjuice.
Eva i Skåne
22-02-2011, 15:19
CITAT (malcolm @ 22-02-2011, 09:02)  Att dricka mjölk direkt efter att ha ätit glass är vidrigt, Ja gott är det inte, mjölken känns kvalmig. Ändå är jag ofta sugen på just mjölk när glassen är uppäten. Knepigt
merlin68
22-02-2011, 16:17
CITAT (Eva i Skåne @ 22-02-2011, 07:03)  I motsats till alla smaker som gifter sig (har lärt uttrycket från matprogram i tv  ) så finns det vissa saker som absolut blir vidriga ihop. Vilka har du upplevt? Jag tänker främst på nyborstade tänder och apelsinjuice. Visst är det hemskt? Sen minns jag från när jag var barn att vi på söndagskvällarna ibland fick läsk, typ fruktsoda, till kvällsmackorna och det ihopa med kaviar på mackorna var lika vidrigt. Stämmer med mina egna hågkomster. Vår mor tvingade oss att borsta tänderna innan frukost och blandningen stekta ägg och tandkräm minns jag särskilt väl
Lingon och mjölk skär sig så det skriker om det!
Eva i Skåne
22-02-2011, 17:33
CITAT (Lokan @ 22-02-2011, 17:31)  Lingon och mjölk skär sig så det skriker om det!   Jo, men inte smaken väl?
CITAT (Lokan @ 22-02-2011, 17:31)  Lingon och mjölk skär sig så det skriker om det!  Fast det är väldigt gott!
andersen
22-02-2011, 17:37
Öl och havregrynsgröt
Eva i Skåne
22-02-2011, 17:40
CITAT (andersen @ 22-02-2011, 17:37)  Öl och havregrynsgröt  Nu skrattar jag igen  Vem skulle ens komma på tanken.... Eller är det bara för att jag inte dricker öl som det låter helt vansinnigt?
Salami och kaviar. Yääääk! Messmör och... ja, ALLT! Eller det räcker med bara messmör faktiskt.
andersen
22-02-2011, 17:44
CITAT (Eva i Skåne @ 22-02-2011, 17:40)  Nu skrattar jag igen  Vem skulle ens komma på tanken.... Eller är det bara för att jag inte dricker öl som det låter helt vansinnigt? [attachment=58327:StormP_Tuborg.jpg]
Myosotis
22-02-2011, 18:10
Hihi andersen, den där har jag på väggen  Kom att tänka på en kompis som åkte med oss på semester när vi var i tonåren. Mamma rev morötter till maten och frågade kompisen hur hon ville ha sina, för mina föräldrar åt dem som sallad med vitlök medan jag ville ha mina med citron. Kompisen riktigt lyste upp och utbrast oväntat: "Med vaniljsås!!" Hon fick sin vaniljsås och berättade att det var ett barndomsminne, hon hade inte ätit rivna morötter på många år och på dagis hade de fått det med vaniljsås, förmodligen för att barnen skulle äta dem.
CITAT (Lokan @ 22-02-2011, 17:31)  Lingon och mjölk skär sig så det skriker om det!  Det fick vi som efterrätt i ett glas när jag var barn, gott
theseraphim
23-02-2011, 19:00
Whisky och vatten!
merlin68
25-02-2011, 18:11
När jag var i sjuårsåldern läste jag och brorsan i en Kalle Anka tidning att knatte fnatte och tjatte åt varmkorv med chokladsås. Vilket vi också gjorde  En "oförglömlig" smakupplevelse!
Jag såg ett oförglömligt klipp med Filip och Fredrik när de skulle testa framtidens snabbmat. De tog med en mixer och besökte olika matställen för att se hur ex sushi i mixer smakade, hel special med pucko i mixer ex... Rekordet tog visst Pommesfrites, bearnaisesås, entrecote och rödvin i mixer... De liksom stjärnkocken hade kväljningar säkert en halvtimma efter intaget...
theseraphim
25-02-2011, 18:55
CITAT (merlin68 @ 25-02-2011, 18:11)  När jag var i sjuårsåldern läste jag och brorsan i en Kalle Anka tidning att knatte fnatte och tjatte åt varmkorv med chokladsås. Vilket vi också gjorde  En "oförglömlig" smakupplevelse! Turtles käkade ju massor av knepiga pizzor med glass o grejer på, käkade en av deras favoriter med bla banan och jordnötsmör på(de finns väl fortfarande på många pisserior)och det var väl sisådär;-)
Tandkräm och appelsin euuu
Halaj!
Jag storkokar nästa veckas matlådor just nu. Jag stekte makrill och la på en massa lök på.
Det finns ett uttryck: som lök på laxen… Detta uttryck är negativt som jag har förstått det. Som att det inte blir bra med lök tillsammans med lax. Varför inte? För att smakerna skär sig? Händer det något rent kemiskt eller passar de bara inte tillsammans? Eller för att fisk är ganska mild mat och lök stark? Kommer jag att få slänga mina matlådor?
//T
Purjolök är grymt gott till den mesta kokade fisken tycker jag. Gullök känns lite för stark?
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
|
|
 |
|
|