CITAT (Åsa, mälardalen zon 2 @ 15-03-2011, 14:03)

Har aldrig haft problem med steviasådd i stort sett alla fröer brukar gro, fröerna ska vara av bra kvalité (jag brukar köpa hos Runåbergs) + Man bör komma ihåg fröerna är LJUSGROENDE, täcker man fröerna med jord får man uruselt resultat.
jag har inte täckt mina och har köpt fröer både från Impecta och Runåberg,
och knappt något gror,
i år hade jag 3 olika påsar, så nya som det nu går att få.
Fattar ingeting, för allt annat gror som dom ska, men inte stevian.
CITAT (Eva i Skåne @ 15-03-2011, 10:51)

Jag har blivit väldigt nyfiken på stevia efter allt man läst.
Var brukar det finnas plantor att köpa? Bland kryddväxterna?
Hur använder du bladen Katah? Torkar eller fryser? Och till vad har du dom sedan? Att söta te med? Det är vad jag funderat på att prova, men vad annat kan man använda det till?
Jag torkar bladen på en serveringsbricka ovan kylskåpet någon dag, det brukar vara torra inom en vecka.
Sedan mortlar jag dom i en mortel, häller genom en fin sil och sedan häller allt i en liten burk.
Det går väldit snabbt, lätt och smidigt.
Jag använder stevia i bakning och sötning.
Vi äter enligt LCHF för det mesta och jag bakar mandel-morotskaka, semla och sötar vaniljsåsen
med stevia, det fungerar helt utan socker.
Några andra bakelser fungerar så att jag tar ungefär 1 msk socker och 1/2tsk torkat stevia istället för 2dl socker. Stevian stärker smaken av den lilla mängden socker!