Kolla grantoppen. Den har 2-3 toppar. En bör vara kvar av alla dem.
MEN…brukar inte granar blöda kåda väldigt och länge, om man bara skär av en gren? Jag har fått rådet att skära av den 30 cm från stammen, så grenen kan torka in.
Är det likadant med denna serbiska gran?
Eller finns det någon pasta att smeta på, så granen inte tar skada? Jag har vanlig, sådan där pasta man bör använda vid beskärning. Duger den eller skall det något speciellt till?
En kul grej bara, så ni får skratta lite. Med följdfråga.
Jag mötte en lirare på höstkanten som jobbade med parkförvaltning. Någon slags fastighetsskötare. Han hade i någon halvt offentlig trädgård där några bamsestora kastanjer. Alla deras löv samlade han ihop på hösten och sålde som "ekologiskt gödsel för trädgården". En 40 spänn för 120-liters säck. Driftig person!
:-)
Men är just kastanjelöv bra för sådant? Eller finns det något ännu bättre?
:-)