Tycker det är lite smalt på receptkategorin.
Därför så: Presenterar jag receptet från middagstråden.
Gör en mustig gryta. I detta fall hade hustru gjort en formidabel älggryta med svartvinbärssaft som marinad och smaksättare.
Efter mycket sökande hittade vi sådana där rostfria "rör" som man fyller upp och köri ugnen.
Jag var hungrig. Hade lite rester av grytan och gjorde si så här.
Tärnade och kokade potatis tre små pärer (slut på rotsaker).
Mosade med en klick smör och ett ägg. Vitpeppar och lite muskot samt avsmalning med flingsalt.
Oljade formarna
Fyllde till en tredjedel med moset. Erfarenhetsmiss! Gör en liten grop och smeta upp moset till halva formen. Bör bli snyggare.
Fyll upp till tredjedel med gryta.
Lägg upp en liten kulle med mos uppepå. Snyggast om man ids spritsa. Lite + på höjden.
Sätt in i ugnen på 175° grilläge och bevaka tills topparna får färg.
Duka lite mysigt och njut. (PS. Jag var ensam så jag fick båda gryttornen). Bild i middagstråden.