500g Linguinepasta,färsk
1kg Blåmusslor
1st Charlottenlök
2st Vitlöksklyftor
2 Krukor bladpersilja
1st Röd chili
0,5dl Olivolja
1dl Mineralvatten
1dl Torrt vitt vin
0,5tsk Salt
1krm Svartpeppar
0,5 st Citron
Skrapa musslorna under rinnande kallt vtn.Kasta öppnade musslor som inte stänger sig när man knackar dem i bänken.
Finhacka charlottenlök,vitlök och persiljan.Finhacka chilin.
Fräs lök,vitlök och chili i oljan i en gryta ca 3 min.
Tillsätt vtn,vin,salt,peppar och persilja och låt koka upp.
Tillsätt musslorna och sjud ca 5 min under lock.Kasta bort musslor som inte öppnat sig.
Koka pastan.
Servera musslorna genast med nykokt pasta,citronklyftor,bröd och ett gott vitt vin.
Gott snabbt och enkelt recept.