sarasofiasascha
05-05-2011, 12:08
Hej alla duktiga,
Har börjat baka allt matbröd själv och undrar om jag kan använda kokvattnet från ex bönor, kikärtor som jag kokar själv som degspad?
Blötläggningsvattnet (utan salt) vattnar jag blommorna med och de växer som sjutton av det. Tycker det är synd att kasta kokvattnet de gånger jag inte skall koka soppa på bönorna. Bönor och bröd ska ju vara en bra kombination när man försöker äta vegetariskt.
ingrids
05-05-2011, 12:51
Jag skulle absolut testa, i synnerhet kikärtor borde kunna ge en nötaktig smak till brödet. Medan det fortfarande är hett skulle du ju också kunna använda det i recept där en del av mjölet ska skållas.
På dagis brukar husmor alltid ha kokvattnet från broccoli i brödet.
klaramaja
17-07-2011, 14:57
Absolut, och spad om man kokat kroppkakor. Pyttsar i gröt som blivit över, likaså potatismos.
Whiskuchi
17-07-2011, 21:42
Jag brukar baka bröd med baljväxter i till och med ;-)
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.