sarasofiasascha
05-05-2011, 12:08
Hej alla duktiga,
Har brjat baka allt matbrd sjlv och undrar om jag kan anvnda kokvattnet frn ex bnor, kikrtor som jag kokar sjlv som degspad?
Bltlggningsvattnet (utan salt) vattnar jag blommorna med och de vxer som sjutton av det. Tycker det r synd att kasta kokvattnet de gnger jag inte skall koka soppa p bnorna. Bnor och brd ska ju vara en bra kombination nr man frsker ta vegetariskt.
ingrids
05-05-2011, 12:51
Jag skulle absolut testa, i synnerhet kikrtor borde kunna ge en ntaktig smak till brdet. Medan det fortfarande r hett skulle du ju ocks kunna anvnda det i recept dr en del av mjlet ska skllas.
P dagis brukar husmor alltid ha kokvattnet frn broccoli i brdet.
klaramaja
17-07-2011, 14:57
Absolut, och spad om man kokat kroppkakor. Pyttsar i grt som blivit ver, likas potatismos.
Whiskuchi
17-07-2011, 21:42
Jag brukar baka brd med baljvxter i till och med ;-)