sarasofiasascha
Hej alla duktiga,

Har brjat baka allt matbrd sjlv och undrar om jag kan anvnda kokvattnet frn ex bnor, kikrtor som jag kokar sjlv som degspad?
Bltlggningsvattnet (utan salt) vattnar jag blommorna med och de vxer som sjutton av det. Tycker det r synd att kasta kokvattnet de gnger jag inte skall koka soppa p bnorna. Bnor och brd ska ju vara en bra kombination nr man frsker ta vegetariskt.
ingrids
Jag skulle absolut testa, i synnerhet kikrtor borde kunna ge en ntaktig smak till brdet. Medan det fortfarande r hett skulle du ju ocks kunna anvnda det i recept dr en del av mjlet ska skllas.
Peztis
P dagis brukar husmor alltid ha kokvattnet frn broccoli i brdet.
klaramaja
Absolut, och spad om man kokat kroppkakor. Pyttsar i grt som blivit ver, likas potatismos.
Whiskuchi
Jag brukar baka brd med baljvxter i till och med ;-)
Detta r en "enklare" version av forumet. Fr att se forumet med formatering och bilder kan du klicka hr.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon