CITAT (sassabrassa @ 14-07-2011, 21:25)

Låter bra. HUR länge har du lyckats med?
April - maj om dom inte tagit slut innan dess.
CITAT (Cilla @ 16-07-2011, 11:09)

I våras, slutet av april, åt jag Filippa, Cox orange och Melon lagrade på klassiskt manér i lådor i källare. Svalt, dvs kring 5 grader, luft mellan äpplena, rensning ett par gånger i månaden för att ta bort äpplen som ruttnar.
Året innan åt jag sent på våren plastpåspackade äpplen av olika slag, dvs genomskinliga påsar som man sugit luften ur.
Tidningspapper kring varje äpple brukar jag köra med för korttidslagring och när man tvingas ha äpplena tätt eller aningen varmare. Det förlänger hållbarheten men är i längden opraktiskt eftersom ett äppple kan ruttna utan att man ser det.
Testade det där med plastpåsar och blev glatt överraskad av hur bra äpplena höll sig.