chaplin
17-07-2011, 11:49
hur gör man för att tillreda mangold o när är skördetid? mitt första mangold år
*Stintan*
17-07-2011, 12:07
Du kan plocka bladen allteftersom. Användes ungefär som spenat, dvs lättstekt, wookad eller kokt i stuvningar och soppor. Späda blad kan även användas råa i sallader.
Piccante
17-07-2011, 12:12
om man låter den växa till sig så kan stammarna skäras i bitar o kokas som sparris (fattigmanssparris), gratineras eller blandas med andra grönsaker i grytor/ stuvningar. Stora blad kan kokas lätt så de blir mjuka och användas till dolmar fyllda med köttfärs, lök och ris.
Jag använde strimlad, kokt mangold och tomatsås i vegetarisk lasagne.
ogräset
17-07-2011, 13:24
Hejsan!
Mangold bladen är väldigt goda att steka med lite pressad vitlök på. Fungerar som spenat, fast spenaten går fortare i blom.
Mvh Birgitta