CITAT (Solhatten @ 30-07-2011, 19:28)

Jag vet att man måste fråga först! Men hur ska de se ut när det är dags att plocka. Ska de vara gröna eller bruna?
När det går lätt att ta bort hyllet eller vad det heter så är de klara. Är man osäker så kan man knäcka några och smaka. De skall smaka hasselnötter och inte vara kärva eller smaklösa.
De brukar bli lite ljusbruna i den delen som göms i hyllet när de är klara.
När man skördat dom skall man ta bort hyllet och lägga dom luftigt så att de torkar. Är hyllena kvar eller om de ligger ovanpå varandra så blir de oftast förstörda. Kolla så att det inte är hål i dom för då är det larver i dom.
Jag har inte sett så mycket nötter på många år som det är i år.
På sjuttiotalet plockade vi mängder med nötter på höstarna. Då var det milda vintrar så det var nog därför det var så mycket.
Tidpunkten tror jag är ungefär i månadsskiftet augusti-september men det kan nog variera lite och jag minns inte säkert så du får kolla med jämna mellanrum.