Full version: Förvällning?
isklockan
Varför förväller man grönsaker egentligen innan man fryser in dem?? Det står ju i kokböckerna . Men varför??

MVH isklockan
Eva i Västerås
För att upphettning förstör nedbrytande enzymer så hållbarheten blir bättre.
andersen
Jag förväller sällan grönsaker, utan fryser in dom som dom är, om inte det är stora mängder då förväller jag dom, och det är för att spara plats i frysen. Å andra sidan så bler inte grönsakerna gammla i min frys, vi äter upp dom på ett par tre månader.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon