Full version: Krossade tomater
sara i landet
Jag vill göra eget tomatkross, hur gör man? Jag har odlat pastatomat (Roma) då den har mer kött än frön, var det ett bra val till krossade tomater?
ingrids
Det blev väl inte klassik tomatkross men jag har skållat och skalat tomater, hackat, värmt en skvätt olivolja och kokat sisådär en kvart med passning. Kan frysas och funkar istället för tomatkross.
netaave
Jag skållar & skalar, tar bort kärnorna o det slemmiga dom ligger i. Sen tärnar jag och fryser precis som dom är, tycker det blir fräschast smak då men det är ju så klart en smaksak. wink.gif
skånepåg
Även ett bra sätt att göra ketchup eller tomatsås på =)
fvd
Kan man inte bara krossa dem och frysa in ?
tinnak
Jag odlar cuor di bue som är riktigt stora köttiga tomater med nästan inga kärnor. Skär dom bara i mindre bitar och trycker ner i matberedaren och kör tills det blir lagom som jag vill ha det. Ner med lagom mängd i plastpåsar och in i frysen.
sara i landet
Tack för hjälpen!
Nu har jag fina krossade tomater i frysen! De blev nästan som köpta!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon