sara i landet
10-09-2011, 20:38
Jag vill göra eget tomatkross, hur gör man? Jag har odlat pastatomat (Roma) då den har mer kött än frön, var det ett bra val till krossade tomater?
ingrids
10-09-2011, 21:56
Det blev väl inte klassik tomatkross men jag har skållat och skalat tomater, hackat, värmt en skvätt olivolja och kokat sisådär en kvart med passning. Kan frysas och funkar istället för tomatkross.
netaave
11-09-2011, 13:43
Jag skållar & skalar, tar bort kärnorna o det slemmiga dom ligger i. Sen tärnar jag och fryser precis som dom är, tycker det blir fräschast smak då men det är ju så klart en smaksak.
skånepåg
11-09-2011, 14:09
Även ett bra sätt att göra ketchup eller tomatsås på =)
Kan man inte bara krossa dem och frysa in ?
Jag odlar cuor di bue som är riktigt stora köttiga tomater med nästan inga kärnor. Skär dom bara i mindre bitar och trycker ner i matberedaren och kör tills det blir lagom som jag vill ha det. Ner med lagom mängd i plastpåsar och in i frysen.
sara i landet
21-09-2011, 19:56
Tack för hjälpen!
Nu har jag fina krossade tomater i frysen! De blev nästan som köpta!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.