Vi sitter i samma sits, ingen jordkällare.
Vi har tagit upp rötter och kål så sent som det är rimligt.
Jag har koll på 2-veckors prognosen och försöker bedömma läget efter det.
Våra enda förvaringsplats är isolerad men inte uppvärmt förråd.
Där förvarar vi rötterna i sandhinkar på ne gammal våningsäng.
Det går att hänga lite täcken runt deras våning eller slänga lite gamla mattor över dom.
Sedan har vi en frostvakt på gång där som håller utrymmet frostfritt.
Det värsta är om det kommer en värmebölja på dagarna +15 grader, det går inte att skydda mot den.
Därför är det viktigt att balansera till så sent som det går.
Så vi planerar att inte skörda i närmaste 2 veckor i alla fall.
Vitkålen klarade där fint fram till mars.
Rötterna var fina fram till vårvärmen i maj.( rotselleri, palsternacka, morot, rödbeta)
Jag kunde plantera ner några palsternackor, morötter och rödbetor och har nu skördat en hel liter
palsternackafröer till framtida bruk