I år har jag fått fin grönkål, tack vare att jag hade fiberväv över och nu undrar jag vad ni gör med grönkålen ?
När jag var liten gjorde pappa något från Halland med grädde, sirap, grönkål något som tog tid minns jag, vi åt det till julmaten.
Finns det något enklare som inte behöver vara för julen, utan nu ?
Strimlar den nålfint och strör över sallad eller ugnsrostade grönsaker, har även haft hackad i botten när jag har grönsaker i ugn.
CITAT (Kajsa @ 06-10-2011, 20:32)

I år har jag fått fin grönkål, tack vare att jag hade fiberväv över och nu undrar jag vad ni gör med grönkålen ?
När jag var liten gjorde pappa något från Halland med grädde, sirap, grönkål något som tog tid minns jag, vi åt det till julmaten.
Finns det något enklare som inte behöver vara för julen, utan nu ?
Långkål kallas det du pratar om, det gör jag varje år efter att ha köpt grönkål vid Tjolöholm nedanför Kungsbacka vid juletid

Jag tycker ju grönkålssoppa med ägghalvor är gott.
Hittade lite annat om det kan vara nåt.
http://www.harplingekal.se/recept.php
ingrids
06-10-2011, 23:00
Grönkålspesto på förvälld väldigtfinhackad grönkål, västerbottensost, hackad rostad mandel, citron och olivolja samt salt. Gott till färsk pasta.
Anja Danmark
07-10-2011, 06:41
Finthakket, rå grønkål, rosiner, æbler, valnødder (eller en anden slags nød/kerne) og en dressing af pisket fløde (Grädde), citronsaft, sukkert, salt og peber - den er god!
Tack för alla fina recept, mycket gott att testa
Piccante
08-10-2011, 01:14
grönkålspaj med hackad fräst grönkål, äggstanning och ev kan man blanda i riven ost eller fetaost.
Bra tips!
Vill ha mer. Jag är dränkt i grönkål.
Jag stoppar alltid en fryst näve grönkål i Fisksoppan.
Känner någon stans att grönkål skulle passa till stekt fläsk.......
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.