|
Begriper inte vad som hänt med mina bägge stekpannor, allting fastnar.
Jag har en billig teflon och att den har gjort sitt det är helt okey men den andra dyrare och tjockare stekpannan uppför sig precis likadant är märkligt.
Jag diskar dem ibland med bara vatten och ibland med diskmedel, men det har alltid fungerat förr så jag undrar vad som kan ha hänt med dem och vad jag ska göra för att få ordning på dem?
Stekte köttbullar i veckan, det mesta satt fast i botten, trots både olja och smör.
Har ni några tips?
Pius
Huggorm
06-11-2011, 14:38
De har inte råkat ut för överhettning? Teflonet tål inte hur hög värme som helst
Natur liv
06-11-2011, 14:39
Teflonpannor vet jag inte om man kan fixa till, den kanske bara är att kassera. Men om den andra, som du kallar tjockare, stekpannan är en gjutjärnspanna så har du stora möjligheter att fixa till den. Diska den med enbart varmt vatten och när den har torkat smörjer du in den med matolja. Gör du det varje gång du använder den så kan du så småningom nöja dig med att olja in den ibland. Om något fastnat i botten kan du innan diskning låta den stå med vatten i ett tag. Då lossnar det lättare.
CITAT (Huggorm @ 06-11-2011, 14:38)  De har inte råkat ut för överhettning? Teflonet tål inte hur hög värme som helst Börjar tro att det är det som hänt med bägge. Får väl köpa en ny, suck. Pius
*Stintan*
06-11-2011, 14:47
Tacka vet jag gjutjärnspannor.
CITAT (Natur liv @ 06-11-2011, 14:39)  Teflonpannor vet jag inte om man kan fixa till, den kanske bara är att kassera. Men om den andra, som du kallar tjockare, stekpannan är en gjutjärnspanna så har du stora möjligheter att fixa till den. Diska den med enbart varmt vatten och när den har torkat smörjer du in den med matolja. Gör du det varje gång du använder den så kan du så småningom nöja dig med att olja in den ibland. Om något fastnat i botten kan du innan diskning låta den stå med vatten i ett tag. Då lossnar det lättare. Nej den "tjockare" är också en tefon panna, men mera gedigen och dyyr. Får nog ta och köpa en i gjutjärn. Fast då får jag vara rädd om hällen, jag har en induktionsspis. Pius
Överbölingen
06-11-2011, 16:33
Teflonpannor betraktar jag som ettårsprylar. Tar man en metallstekspade av misstag eller en ballongvisp till såsen så är det kört. Dessutom kan man inte garantera att men slipper telefon eller pling på dörrklockan när man just ställt på stekpannan. Väl tillbaka är den redan bränd. En bra grundregel är att aldrig sätta på en teflonpanna på 3/4; 4/6 eller 7/10 steg på elplattan. Lyckliga gasspisägare kan ju kolla upp bra läge. Dessa råd stod i anvisnigarna till första teflonpannanvi köpte för så där 25 år sedan. Är man ordentligheten själ kan man ju kosta på sig en dyrare.
F ö tycker jag att maten blir godare i en gjutjärnspanna.
Vi fick tipset att koka ur teflon pannor med maskindiskmedel mellan varven, då fastnar inte nåt. Det funkar. Lika enkelt som att bränna av en gjutjärnspanna man inte använt på länge med olja.
CITAT (Pius @ 06-11-2011, 14:47)  Nej den "tjockare" är också en tefon panna, men mera gedigen och dyyr.
Får nog ta och köpa en i gjutjärn. Fast då får jag vara rädd om hällen, jag har en induktionsspis.
Pius Finns gjutjärnspanna med emaljerad utsida som kan anv på induktionsspis ... jag köpte en på Coop Forum.
CITAT (netha @ 06-11-2011, 20:39)  Finns gjutjärnspanna med emaljerad utsida som kan anv på induktionsspis ... jag köpte en på Coop Forum. Vanlig gjutjärn kan också användas på induktionsspis.  Är man rädd om hällen kan man ha ett helt vanligt pappersark mellan spis och panna.
CITAT (Anma @ 06-11-2011, 20:40)  Vanlig gjutjärn kan också användas på induktionsspis.  Är man rädd om hällen kan man ha ett helt vanligt pappersark mellan spis och panna. Absolut.
Vi har aldrig ägt en Teflonstekpanna !vi kör med gjutjärn och som föregående talare säger så är dom kanon på Induktion också och varar i generationer dottern har min mormors gjutjärnstekpanna .En stekpanna diskar man aldrig med diskmedel utan bara hett vatten och OM man känner att man bör diska ur den så ska den smörjas in ordentligt med matolja eller olivolja.Man får se upp om man kör induktion då hettan kommer väldigt snabbt det är som att köra gaslåga .Jag steker alltid i olivolja och Beccel eller till lövbiff oxfile då är det olivolja och smör .
herkules
07-11-2011, 22:35
köp nya!
Överbölingen
07-11-2011, 22:41
OK för teflonpannor när jag gräddar pannkakor till 11 pers. Varav 1/3 del skall vara laktosfria. Yte pannor hinner jag bevaka. Men sedan behövs en liten virre. Om det blir något över så har mellan barnbarnet Ida och jag en "matfrukost" nästa dag om vi får varai fred. Vi brukar smyyyga ner. För övrigt är det bara Ida, jag och Aatchie (Idas pappa) som gillar "matfrukost".
CITAT (Överbölingen @ 07-11-2011, 22:41)  OK för teflonpannor när jag gräddar pannkakor till 11 pers. Varav 1/3 del skall vara laktosfria. Yte pannor hinner jag bevaka. Men sedan behövs en liten virre. Om det blir något över så har mellan barnbarnet Ida och jag en "matfrukost" nästa dag om vi får varai fred. Vi brukar smyyyga ner. För övrigt är det bara Ida, jag och Aatchie (Idas pappa) som gillar "matfrukost". ?
CITAT (netha @ 07-11-2011, 23:03)  ?
Men Överbölingen :)vad är matfrukost uppe i norr ? här är det ju typ te kokt ägg rostat bröd möjligtvis gröt :)och kaffe på det.
Matfrukost kan vara vadsomhelst ! Det är resterna av det man åt till middag (ibland lunch) dagen före. Och om det är pannkakor, så hoppas man verkligen att resten av familjen inte vaknar förrän man själv (och ev barn/barnbarn) är mätt !
CITAT (omk @ 08-11-2011, 02:14)  Matfrukost kan vara vadsomhelst ! Det är resterna av det man åt till middag (ibland lunch) dagen före. Och om det är pannkakor, så hoppas man verkligen att resten av familjen inte vaknar förrän man själv (och ev barn/barnbarn) är mätt !
tomas99
08-11-2011, 08:12
CITAT (Pius @ 06-11-2011, 14:35)  Begriper inte vad som hänt med mina bägge stekpannor, allting fastnar.
Jag har en billig teflon och att den har gjort sitt det är helt okey men den andra dyrare och tjockare stekpannan uppför sig precis likadant är märkligt.
Jag diskar dem ibland med bara vatten och ibland med diskmedel, men det har alltid fungerat förr så jag undrar vad som kan ha hänt med dem och vad jag ska göra för att få ordning på dem?
Stekte köttbullar i veckan, det mesta satt fast i botten, trots både olja och smör.
Har ni några tips?
Pius Köp en riktig stekpanna teflon är inge bra.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
|
|
 |
|
|