Stekt lax i portionsbit
En eller flera laxbitar. Tina salta 2 gånger lite vitpeppar och ev några droppar citron. Låt marinera.
Duschessquineller
Trattkantarellsås.
5 potatisar
Potatismos med en klick smör och ett nerrört ägg. Smaksatt med salt och vitpeppar samt lite riven muskot. Smaka av.
Gör såsen medan peran kokar.*
Blötlägg torkade trattisar i jummet vatten. Koka upp en buljongtärning fiskbuljong (man får ju inte med något fiskskrov när man köper portionsbitar).
Fräs en lagom gul lök och trattisarna i smör.
Salta och peppra med svart- och vitpappar.
Pudra över lite vetemjöl i förhållande till mängden sås.
För över i en kastrull om du inte har traktörpanna.
Slå på behövlig mängd fiskbuljong, och 1/3 grädde.
Rör ner några cm finfinhackad spansk peppar.
Smaka av med mer salt eller peppar.
Ställ kastrullen åt sidan så länge.
Griljera quinellerna*
När moset är klart så gör quineller med två matskedar. (fyra är en lagom portion)
Slå på ugnsgrillen eller minst 225 grader.
Sätt in quinellportionerna
Fisken*
Hetta upp stekpannan. Bryn smör och ev lite olja
Stek fisken max 2 till 3 minuter på varje sida.
När någon minut är kvar så slå på några droppar sherryvinäger.
Värm på såsen under fiskens sista minuter.
Lägg upp på varma tallrikar.
Smaklig måltid
Garnera gärna med något grönt och rött.
*Varje del måste smakas av.