Full version: Så blev det
Överbölingen
Stekt lax i portionsbit

En eller flera laxbitar. Tina salta 2 gånger lite vitpeppar och ev några droppar citron. Låt marinera.

Duschessquineller

Trattkantarellsås.

5 potatisar
Potatismos med en klick smör och ett nerrört ägg. Smaksatt med salt och vitpeppar samt lite riven muskot. Smaka av.

Gör såsen medan peran kokar.*
Blötlägg torkade trattisar i jummet vatten. Koka upp en buljongtärning fiskbuljong (man får ju inte med något fiskskrov när man köper portionsbitar).
Fräs en lagom gul lök och trattisarna i smör.
Salta och peppra med svart- och vitpappar.
Pudra över lite vetemjöl i förhållande till mängden sås.
För över i en kastrull om du inte har traktörpanna.
Slå på behövlig mängd fiskbuljong, och 1/3 grädde.
Rör ner några cm finfinhackad spansk peppar.
Smaka av med mer salt eller peppar.
Ställ kastrullen åt sidan så länge.

Griljera quinellerna*
När moset är klart så gör quineller med två matskedar. (fyra är en lagom portion)
Slå på ugnsgrillen eller minst 225 grader.
Sätt in quinellportionerna

Fisken*
Hetta upp stekpannan. Bryn smör och ev lite olja
Stek fisken max 2 till 3 minuter på varje sida.
När någon minut är kvar så slå på några droppar sherryvinäger.

Värm på såsen under fiskens sista minuter.

Lägg upp på varma tallrikar.

Smaklig måltid

Garnera gärna med något grönt och rött.

*Varje del måste smakas av.
Meriona
Låter gott gottigottgott! biggrin.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon