Full version: S blev det
verblingen
Stekt lax i portionsbit

En eller flera laxbitar. Tina salta 2 gnger lite vitpeppar och ev ngra droppar citron. Lt marinera.

Duschessquineller

Trattkantarellss.

5 potatisar
Potatismos med en klick smr och ett nerrrt gg. Smaksatt med salt och vitpeppar samt lite riven muskot. Smaka av.

Gr ssen medan peran kokar.*
Bltlgg torkade trattisar i jummet vatten. Koka upp en buljongtrning fiskbuljong (man fr ju inte med ngot fiskskrov nr man kper portionsbitar).
Frs en lagom gul lk och trattisarna i smr.
Salta och peppra med svart- och vitpappar.
Pudra ver lite vetemjl i frhllande till mngden ss.
Fr ver i en kastrull om du inte har traktrpanna.
Sl p behvlig mngd fiskbuljong, och 1/3 grdde.
Rr ner ngra cm finfinhackad spansk peppar.
Smaka av med mer salt eller peppar.
Stll kastrullen t sidan s lnge.

Griljera quinellerna*
Nr moset r klart s gr quineller med tv matskedar. (fyra r en lagom portion)
Sl p ugnsgrillen eller minst 225 grader.
Stt in quinellportionerna

Fisken*
Hetta upp stekpannan. Bryn smr och ev lite olja
Stek fisken max 2 till 3 minuter p varje sida.
Nr ngon minut r kvar s sl p ngra droppar sherryvinger.

Vrm p ssen under fiskens sista minuter.

Lgg upp p varma tallrikar.

Smaklig mltid

Garnera grna med ngot grnt och rtt.

*Varje del mste smakas av.
Meriona
Lter gott gottigottgott! biggrin.gif
Detta r en "enklare" version av forumet. Fr att se forumet med formatering och bilder kan du klicka hr.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon