Full version: kan man äta fröer
katah
Jag har blivit kär i pumpafröer och använder dom i fröblandningen till knäckebröd.
Jag har bara några pumpor av Lady Godiva, som är just " fröpumpa", dess fruktkött smakar
ju inget vidare.
Men hur är det med de andra pumpor?
Hubbard, Giant mm. kan man använda deras fröer?
Smakar det ungefär lika allihopa?
skånepåg
Det hela lät intressant så googlade lite och hitta en sida på odla om det =) http://www.odla.nu/artiklar/ute/gronsaker/pumpor-och-squash
Och ett smaskigt knäckebröd recept http://pernillawahlgren.se/jennys-matblogg...knackebrod.html
Detta måste testas =)
katah
yahoo.gif jag har just blivit miljonär på pumpafröer!
De går att äta hela bunten! Tack för hjälpen på vägen, jag glömmer ofta bort odla-skatten!

Min knäckerecept liknar mycket det som du hittade skånepåg, men jag tror att jag har 1-2 msk fiberhusk
i min då behöver den svälla bara 15 minuter och ändå sitter allt ihop som fastklistrad.
Åsa, mälardalen zon 2
Ja du kan använda de andra pumpornas frön de smakar ungefär likadant MEN Lady Godiva är nakenfröig och har inget skal på fröerna de andra sorterna har skal och man brukar inte äta skalet och det är lite pilligt få bort det.
skånepåg
Om man blötlägger de en tid så blir skalen mosiga och inte lika träiga har jag läst =)
katah
Visst var det så Åsa, man glömmer så fort ( läs inom ett år) att de har dessa pilliga skal. angry.gif
Men jag ska ändå testa skånepågs tips om blötläggning, hoppas att det fungerar väl!

Jag tittade på alla möjliga förpåsar och insåg att de kommer från Kina, Indien, Syrien....
Kinas mat litar jag inte alls på, de andra kan ha varierande kvalité, så så mycket som möjligt jag kan fixa själv gör jag det gärna.

Jag grubblar även över en solros-manick. Någon någonstans måste ju ha en maskin som skalar dom.
och jag anar bara att en sådan kostar överflödigt mycket pengar för husbehov.
Skulle man kunna anställa ett par ekorrar whistling.gif
skånepåg
CITAT (katah @ 10-12-2011, 17:47) *
Visst var det så Åsa, man glömmer så fort ( läs inom ett år) att de har dessa pilliga skal. angry.gif
Men jag ska ändå testa skånepågs tips om blötläggning, hoppas att det fungerar väl!

Jag tittade på alla möjliga förpåsar och insåg att de kommer från Kina, Indien, Syrien....
Kinas mat litar jag inte alls på, de andra kan ha varierande kvalité, så så mycket som möjligt jag kan fixa själv gör jag det gärna.

Jag grubblar även över en solros-manick. Någon någonstans måste ju ha en maskin som skalar dom.
och jag anar bara att en sådan kostar överflödigt mycket pengar för husbehov.
Skulle man kunna anställa ett par ekorrar whistling.gif

Hehe tror det var flashback jag hitta en riktigt utförlig beskrivning om hur man skalar dessa frö med tänderna under min googling, du kan ju försöka hitta jag kommer inte ihåg nu jag sökte på så mycket olika saker tongue.gif

Jag hitta länken biggrin.gif https://www.flashback.org/sp28384365
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon