CITAT (Åsa, mälardalen zon 2 @ 19-02-2012, 20:00)

Ser ut som bittergurka (Momordica). Står i boken odla orientaliskt att bara tanken på växten får tungan att krulla ihop sig, smaken är väldigt bitter men populär i asien. Frukterna skördas omogna = lär inte finnas mogna frön i som kan skördas, frukten blir orange då den är mogen. Växten är värmekrävande och kräver växthus, odlas ungefär som melon och den är ettårig.
Tillagning: Fröerna ska tas bort, frukten behöver inte skalas. I Indien använder man dem i curryrätter i Kina slänger man ner den i woken. Kan även användas i chutney och inläggningar. Vill man ha den mindre bitter förkokar man den i saltat vatten.
Ok, tack för snabbt svar.Det stämmer det du skriver provade att smaka lite på den och den var väldigt bitter.Kanske den är godare tillagad, men jag tyckte dom såg väldigt roliga ut.Det var väldigt mycket frön i dom. Stora också som var som i en kokong eller vad man ska säga.Så som squashens innanmäte var dom inkapslade i.Kan ju prova att så ett frö fast den är omogen.Men blir den inte godare tillagad vete sjutton...då får dom nog äta dom där utomlands