CITAT (Maj-Elén @ 14-03-2012, 19:15)

Du har nog missförstått Åsa. Läs det en gång till!!!!
jag skulle ha svarat precis som Åsa (förutom bondbönorna, jag har inte en susning där). En lätt förvällning så att vattnet skimrar lätt grönt gör att det vårt matsmältningssystem klarar av bönan.
jag har själv odlat sojabönor i några år och tagit egna färska sojabönor även om de inte kommer upp i den storleken som frysdisken har att erbjuda. du skördar när du känner på baljan att där är en böna i. baljan skall vara grön och bönan grön. numera tar jag torkade bönor och groddar istället, får mer utav skörden då.
sorten som jag lyckats bäst med heter Fiskeby och jag odlar den under fiberduk även om jag odlar i zon 0 i Skåne. Sen är jag inte helt fingerfärdig när det gäller gödning av sojabönan så jag kanske lyckas bättre om något år.