marie k
20-03-2012, 19:15
korogi verkar ju spännande, men hur får man tag på det? har inte sett några i mataffären nu, kanske är det inte säsong.
Jag har några korogiknölar kvar i en påse i kylen som jag glömt bort och inte ätit upp. När jag tittade igår så hade de redan börjat gro igen, med 2-3cm långa groddar. Jag skördade dem i november, så det är inte så konstigt, det är väl inte helt optimalt att förvara dem i kylskåp så länge, men det verkar var liv i dem i alla fall. Det är troligen bättre att sätta knölar som inte redan börjat gro.
De är riktigt goda och krispiga i t.ex. Wook, men det är dock ett helvete att få bort leran från dem, riktigt pilligt faktiskt. Borde vara lättare om man odlar i fluffig sand- eller torvjord
Om du bor i Uppsala kan du komma förbi och hämta, annars går det säkert att skicka i en sån där vadderad påse.
marie k
23-03-2012, 07:45
attans, jag var ju i uppsala igår (glömde kolla tråden!), men om du har några att avvara tar jag gärna emot per post, vore roligt att prova!