Jag fick för mig att göra citronmarängpaj och har kommit så långt så själva pajen är klar och står i kylen.
Men sen då, att koka ihop själva citronmojjan verkar lite knepigare, skär sig inte äggulorna när de ska i?
Vore kul att få tips från någon som vet, själv hoppas jag på det bästa.
Och hur länge kan den stå i kylen när (om) jag blir klar med den?
Pius
fridasj
06-04-2012, 13:03
Oh, jag älskar citronmarängpaj!
Själva citronfyllningen brukar inte skära sig, men man får vara noga med att röra om ordentligt hela tiden under uppvärmningen i kastrullen så det inte bränns fast. Den skall inte koka, så när du ser första bubblorna så är det bara att ta av plattan.
Den färdiga pajen håller sig inte så jättesnygg i kylen efteråt, utan marängen faller lätt ihop och blir kletig. Smaken är det dock inget fel på. Brukar dock inte vara ett jätteproblem eftersom den brukar gå åt snabbt! Mums!
Pius
07-04-2012, 19:53
Nu har jag provsmakat och kan konstatera att smaken är det inget fel på men konsistensen är en smula vattnig.
Nu står resten i kylskåpet, hoppas den stabilisera sig lite.
Pius
PS Men vilket jobb för så lite DS
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.