Fläskfilé köper jag inte längre. När jag har skurit bort allt "icke ätbart" har jag lika mycket kött i stekpannan till hunden, som kött till oss andra
Fläskytterfilén är klart bättre.
Den kan jag:
1. marinera och grilla
2. skära ner i småbitar och göra nån variant av wok med hemgjord sötsur sås och ris
3. helsteka i ugn
Men idag fick jag ett nytt recept:
Skär köttet i 2 cm bitar, stek de lite snabbt så att de får stekyta. Ta upp köttet ur stekpannan och gör sås i stekpannan:
3 dl vatten
3 msk ljus Maizena-redning
1/2 msk balsamvinäger
1/2 msk kinesisk soja
1/2 tärning hönsbuljong
2 tsk torkad oregano
Lägg tillbaka köttet och låt det koka tills köttet är genomstekt. Gissningsvis mellan 5 och 10 minuter.
Putta undan köttet i stekpannan och rör ner 100 gram naturell philadelphiaost.
Servera till valfri potatis. Såsen var helt gudomlig!
Såsen är tänkt till 4 pers.