Hej trädgårdsvänner!
Min man har diabetes och får inte äta socker egentligen. Jag har därför köpt en fröpåse med Sötflockel, och sått den men jag vet inte så mycket om hur man gör sedan, trots att jag tittat på lika ställen på nätet...
Plantorna är omskolade och är ganska små fortfarande, och jag undrar om man ska plantera om dom i stooora krukor i stil med tomater, när dom växt till sig. Dom är ju egentligen fleråriga men verkar knappast klara av att stå ute i zon 5 under vintern. Om man ska försöka övervintra dom i dessa stora krukor inomhus?
Och hur använder man plantan? Kan man ta blad och torka dessa samt använda de smulade bladen direkt i t ex kaffekoppen eller när man lagar nån efterrätt e d. Dom verkar ju väldigt mycket sötare än vanligt socker (30 gånger, anges på ett ställe).
Ämnet (steviosid) är tillåtet i USA sedan 1995, men här i Sverige är det förstås fortfarande under utredning.
Finns det någon av er som har prövat denna växt och har lite erfarenhet av hur den funkar här?