3 dl mjölk
25 g jäst
2 msk olivolja
2 tsk salt
1 stort ägg
1 dl grahamsmjöl
ca 9 dl vetemjöl special
Fyllning: olivolja, 4 msk fetaost, 2 pressade vitlöksklyftor, oregano, basilika, timjan
Pensling: uppvispat ägg
Ljumma mjölken och lägg den i en bunke. Smula sönder jästen och tillsätt, ägg salt och olja.
Arbeta in mjölet. Arbeta degen så att den blir riktigt seg. Låt vila 5 minuter.
Tag upp på bakbord, knåda inte men vik ihop den och kavla sedan ut den till en rektangel.
Häll lite olja på degen och bred ut den med fingrarna. Strö på osten och kryddorna. Rulla ihop degen. Skär i bitar och ställ bitarna stående upp i en smord avlång form. Låt jäsa 4 timmar.
Pensla på uppvispat ägg och grädd i 225 gr i cirka 35 minuter.
Tag brödet ur formen och låt det kallna.
Jag provade att göra brödet för ett tag sen och det var himmelskt gott!

Dock jäste det så snabbt så jag minskade jästiden jag tror till hälvten.