Skaldjurslasagne 4 port
(kan göras klar dagen före)
200g djupfrysta kräftstjärtar
500g räkor med skal
1 purjolök
1 rödlök
100g färsk spenat
12 lasagneplattor
parmesansås:
150g parmesanost
3 msk smör
3 msk vetemjöl
5 dl matlagningsgrädde
3 dl vitt vin
2 msk hummerfond
1. Skiva purjon, hacka rödlöken, strimla spenaten, skala räkorna
2. såsen: Riv osten fint. Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet, späd med grädde, vin och fond. Koka upp och låt puttra under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt 2 dl av den rivna osten.
3. Varva sås, lasagneplattor, spenat och skaldjuren i en ugnssäker form. Börja med sås och avsluta med plattor och sås. Strö över resten av osten.
4. Gratinera mitt i ugnen 30-35 min