Full version: Konservering av dryck
snufflan
Jag undrar var man kan få tag på kaliumsorbat och natriumsorbat för konservering av saft? någon nsom vet?
Åsa, mälardalen zon 2
Det finns ju atamon i vilken matbutik som helst som man konserverar saft, sylt och marmelader med (+det funkar bra som medel mot mjöldagg på växter med)
snufflan
CITAT (Åsa, mälardalen zon 2 @ 19-10-2012, 07:45) *
Det finns ju atamon i vilken matbutik som helst som man konserverar saft, sylt och marmelader med (+det funkar bra som medel mot mjöldagg på växter med)


Jag tillsatte atamon, i en citrondricka jag gjorde. Resultatet blev inte så trevligt. Drickan är VÄL silad. Ändå så grumlar, och "flagar" den sej. Ser inte så trevlig ut, när den stått ett tag. detta försvinner iofs när man skakar flaskan, men som sagt, ser inget trevligt ut. Min tanke var att ge bort dessa, och då vill man att de ska se bra ut. Något förslag?
*Stintan*
Det låter konstigt att det skulle bli så av Atamon. Använde du flytande Atamon? Följde du anvisningarna på förpackningen? Natriumbensoat brukar annars också finnas i mataffären i påse.
Peztis
Brukar också använda natriumbensoat från affären, de finns i kryddhyllan.

Hur fint man än silar så får du ändå alltid med lite av det som inte är klart. Det brukar sjunka till botten.

Tror knappt man kan få en så där klar saft från affären om du inte låter den kokade saften först silas och sedan stå så att allt sjunker till botten. Därefter får du tappa med t ex hävert så att inte bottensatsen kommer med.

Grumlet är dock inte äckligt eller så utan visar på att det är naturliga råvaror, tycker jag!

Med klart i första stycket så menar jag inte att det är ofärdigt utan att det inte är kristallklart, alltså.
LasseB
Att din saft flagar äv väl knappast ett problem förutom estetiskt. Föreslår att du gör som man alltid fått göra med Portvin. Låt flaskan stå häll sedan av FÖRSIKTIGT. så slipper flagor dessvärre förlorar du några matskedat saft också.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon