ingarbo
27-10-2012, 17:17
Hur fr man vitlken sdr lagom krispig, som den marinerade man kper i lsvikt i mataffren, typ Ridderheims.
Hellre lite fr mycket al dente n fr mjuk. Ngon hr med ett superrecept?
ingarbo
30-10-2012, 14:28
r det ingen hr som har ett bra recept?
Piccante
30-10-2012, 15:52
Jag har ingen aning d jag inte har gjort det sjlv ngon gng men det verkar likna att lgga in syltlk. Googlade p lite olika recept och det som skiljer dom t r att de frkokar vitlken fr att f den mjuk i 1, 2 eller 3 minuter beroende p hur mjuk man vill ha den. Vissa kokar den med skal p fr att skala klyftorna eftert andra kokar dom skalade. Sen ska de ligga 1-2 dagar i vinger och dra fr att dra ur vatten och det r frmodligen det som gr lken krispig. syltlk ska ligga 2-3 dagar i saltlag.
kolla dessa recept:
http://www.matklubben.se/recept/marinerad_vitloek_50805.htmlhttp://www.mondoblog.se/emmalous/2012/07/0...ion-av-italien/http://www.krusmynta.se/recept/lo/marinera...ok-c-233-1.aspx