ingaröbo
Hur får man vitlöken sådär lagom krispig, som den marinerade man köper i lösvikt i mataffären, typ Ridderheims.
Hellre lite för mycket al dente än för mjuk. Någon här med ett superrecept?
ingaröbo
Är det ingen här som har ett bra recept?
Piccante
Jag har ingen aning då jag inte har gjort det själv någon gång men det verkar likna att lägga in syltlök. Googlade på lite olika recept och det som skiljer dom åt är att de förkokar vitlöken för att få den mjuk i 1, 2 eller 3 minuter beroende på hur mjuk man vill ha den. Vissa kokar den med skal på för att skala klyftorna efteråt andra kokar dom skalade. Sen ska de ligga 1-2 dagar i vinäger och dra för att dra ur vatten och det är förmodligen det som gör löken krispig. syltlök ska ligga 2-3 dagar i saltlag.

kolla dessa recept:
http://www.matklubben.se/recept/marinerad_vitloek_50805.html

http://www.mondoblog.se/emmalous/2012/07/0...ion-av-italien/

http://www.krusmynta.se/recept/lo/marinera...ok-c-233-1.aspx
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon