Full version: Julrecept
Biggan_
Lite julgodis-recept!

Norrmejerier

Dansukker
Peztis
Åh mums! Som vanligt står jag för den utökade familjens godisleverans så inspiration och nya saker är välkommet.

Den här såg snygg ut (och att det är gott råder det nog inget tvivel om!) men jag undrar hur man gör för att få chokladen så där snygg. Antingen blir det kladdigt eller så rinner det av och ligger som en stor pöl runt varje bit, tycker jag.

Edit för jag glömde länka! biggrin.gif
Peztis
Fyller på Biggans lista med några sidor till:

Arlas julgodis

Tasteline

Recept.nu



Recepten
- såg gott och enkelt ut.

Nu måste jag köpa en massa grädde, sirap, choklad och olika sorters socker!
Tikka
Gubben gör alltid kulor av mandelmassa med smak av tex rom o sen smält choklad över. Brukar bli gör goda!

Vad gäller mat o inte godis så köper jag rökt lax i skivor, lägger ut skivorna omlott på cellofan brer på pepparrots ost, lite dill o rullar ihop o lägger in rullen i frysen. Sen är det bara att ta fram o skära 1 cm tjocka skivor o lägga på ett fat o ha till julbordet.
gunsta
CITAT (Tikka @ 19-12-2012, 21:30) *
....
Vad gäller mat o inte godis så köper jag rökt lax i skivor, lägger ut skivorna omlott på cellofan brer på pepparrots ost, lite dill o rullar ihop o lägger in rullen i frysen. Sen är det bara att ta fram o skära 1 cm tjocka skivor o lägga på ett fat o ha till julbordet.


Bra tips det ska jag 'knycka' - nyår kanske smile.gif
kerstin z5-6
Djävulsdessert eller Tomtedessert kanske passar bättre?

EN sockerbomb som gör alla till duracell kaniner:) Hårt skal med lösare chokladigt mojs" i mitten.

Så här gör man den:

2 st formar(Jag använder runda metall alu formar engångs eller- flergångs ca 5 dl/ formar)

4 msk smält smör + 100 g ljus blockchoklad

1. börja med -Smält ihop choklad + smör på svag värme

Tag 2 tsk salt,! 3 dl strösocker 4 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 4 dl mjöl

2.Blanda ihop alla torra ingredienser

3.Blanda smör- chokladröran med mjölk 2,5 dl.


4.Tillsätt de torra ingredienserna och blanda allt väl

5.Smöra och ”mannagryna” TVÅ engångs runda folieformar med hög kant, häll smeten i formen

Koka upp ! 2 dl strösocker +2 dl farinsocker+ 4 msk kakao +4 dl vatten


6.Slå den heta sockerlagen över den OGRÄDDADE smeten

Grädda 175 * 30 min räcker till 4 -6 personer

Går lätt att fördubbla , ger då 4 stycken desserter/ formar

Går bra att frysa! Serveras kall/ ljummen med lättvispad grädde .
Peztis
Jag gjorde ngn slags fruktkulor med fikon, nötter, aprikoser, russin, katrinplommon och rom. Mixade och rullade ihop till kulor (eller lite avlånga sådana så de inte blandas ihop med kommande kulor av marsipan och nougat ui choklad). Doppade i choklad sedan så nu står de ute på altan och stelnar.
Biggan_
Gillar ni fikon? Ett gammalt recept på FIKONBULLAR som är mitt favoritjulgodis!
Peztis
Nu har jag gjort neger... förlåt, mintkyssar som står och stelnar/rorkar och imorgon så blir det lite chokladduttar på.

Har dessutom gjort något eget påhitt med marsipan (hittade jättegod på Lidl!) där jag färgat ca 1 dl röd och en dl grön. Kavlat ut dessa och sedan halvsmält en fp Marabou Nougat som jag smetat ut emellan och sedan rullat ihop. Nu står rullarna (delade på det utkavlade och gjorde en med grönt i botten och en med rött) och stelnar och sedan tänkte jag skära dem i skivor. Borde bli rätt snyggt... Och gott!

Just det, har gjort mjuk gräddkola också, annars blir det ingen jul i vår familj! biggrin.gif
Peztis
Har precis skurit några skivor (jämnat till) av rullarna och det blev supergott!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon