Monarda
08-12-2012, 20:18
Hur länge kan man ha skalad, rå potatis i vatten utan att smaken påverkas?
Oj, det var en bra fråga!
Jag tror inte att det bara är smaken som är frågan utan även bakterier osv.
Och sedan beror det ju även på om det står kallt, svalt, rumstemp, varmt...
Jag skulle tro att om du förvarar det svalt och mörkt samt byter vattnet emellanåt så borde det väl funka i alla fall några dagar.
Monarda
09-12-2012, 11:29
Då borde den väl klara sig ett dygn i alla fall. Vi ska ha julkalas på jobbet med knytis och ingen ville stå och skala potatis till 17 personer samma dag.
Tack, Peztis.
En erfarenhet jag gjort är att ju längre skalad potatis ligger i vatten, desto längre tid tar den att koka. Som sagt - jag har inga riktiga belägg för det, men tycker det har blivit så för mig... Något att tänka på kanske.
Monarda
09-12-2012, 12:22
Det var intressant, kanske det har med stärkelsen att göra? Vet ej, jag bara gissar.
Eller så får alla skala sin potatis själva...
CITAT (Monarda @ 09-12-2012, 11:29)

Då borde den väl klara sig ett dygn i alla fall. Vi ska ha julkalas på jobbet med knytis och ingen ville stå och skala potatis till 17 personer samma dag.
Tack, Peztis.
Ett dygn klarar dom sig gott.
Tänk på, att dom "svartnar" så lägg i citronsyra i vattnet.
(c-vitamin bus, askorbinsyra eller pressad citron)
Fast svartnar de om de ligger helt dränkta i vatten? Det är väl när de kommer i kontakt med luften som de "rostar"?
CITAT (Peztis @ 09-12-2012, 17:03)

Fast svartnar de om de ligger helt dränkta i vatten? Det är väl när de kommer i kontakt med luften som de "rostar"?
Svartnar även i vatten...
Men citron fungerar.
Ah, ok.
Vet att jag brukar ha i citron el citronsyra när jag skalar äpplen i massor, de rostar ju också.
Monarda
09-12-2012, 19:08
Tack för tipsen! Man kanske kan slänga i en Treo också.
För att motverka huvudvärken efter julfesten?
SMART TÄNKT!
Hur gick det med dina potatisar?
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.