hattstugan
16-12-2012, 22:50
Finns det någon som provar att grava annat än lax?
Har ätit en vit gravad fisk men inte fått utrett vad för slags fisk det kan vara!
Är less på att det bara figurerar inläggningar i allsköns former!
Jubbe063
16-12-2012, 23:02
Röding är gott. sik och makrill är sådär tycker jag.
Annars är det ju bara att googla på gravad fisk så får du ju upp många recept och förslag.
malcolm
16-12-2012, 23:05
Jag har bar gravat lax, tror gravning bara passar till feta fiskar.
När jag jobbade som servitör på hotellet i vår stad, i slutet på sjuttiotalet, serverades gravad hälleflundra med
äggstanning. Något som jag minns med varma tankar.
Problemet numera är väl att hälleflundra är ohyggligt dyrt och därmed kanske inte direkt lämplig för gravning.
Jag har provat att grava kolja på samma sätt som att grava lax. Det blev jättegott.
hattstugan
17-12-2012, 00:00
OK! Tack för era svar och förslag! Får således se mig om!
Du kan ju pröva att laga Ceviche, den kan man göra på torsk t ex. Jättegott, receptet finns i receptavdelningen.
Gös ska vara fint att grava också !glöm inte bort att den ska frysas innan gravningen .
kerstinbern
18-12-2012, 07:01
Efter lax så är som sagt hälleflundra den fisk som det är vanligast att man gravar.
Jag brukar grava makrill o ha som pålägg
Men man kan ju även ha lite annat till oxå.
http://www.svenskfisk.se/fiskrecept-och-be...;cat=&big=0När vi går på julbord har dom ofta gravad torsk o det är ju hur gott som helst !
Hittade ett recept här..
http://www.coop.se/Recept--mat/Recept/g/gravad-torsk/
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.