Full version: Gravad fisk
hattstugan

Finns det någon som provar att grava annat än lax?

Har ätit en vit gravad fisk men inte fått utrett vad för slags fisk det kan vara!

Är less på att det bara figurerar inläggningar i allsköns former!
Jubbe063
Röding är gott. sik och makrill är sådär tycker jag.

Annars är det ju bara att googla på gravad fisk så får du ju upp många recept och förslag.
malcolm
Jag har bar gravat lax, tror gravning bara passar till feta fiskar.
niggle
När jag jobbade som servitör på hotellet i vår stad, i slutet på sjuttiotalet, serverades gravad hälleflundra med
äggstanning. Något som jag minns med varma tankar.
Problemet numera är väl att hälleflundra är ohyggligt dyrt och därmed kanske inte direkt lämplig för gravning.

Jag har provat att grava kolja på samma sätt som att grava lax. Det blev jättegott.
hattstugan

OK! Tack för era svar och förslag! Får således se mig om!
Mollis
Du kan ju pröva att laga Ceviche, den kan man göra på torsk t ex. Jättegott, receptet finns i receptavdelningen.
Motti
Gös ska vara fint att grava också !glöm inte bort att den ska frysas innan gravningen .
kerstinbern
Efter lax så är som sagt hälleflundra den fisk som det är vanligast att man gravar.
Tikka
Jag brukar grava makrill o ha som pålägg smile.gif
Men man kan ju även ha lite annat till oxå.
http://www.svenskfisk.se/fiskrecept-och-be...;cat=&big=0

När vi går på julbord har dom ofta gravad torsk o det är ju hur gott som helst !
Hittade ett recept här.. http://www.coop.se/Recept--mat/Recept/g/gravad-torsk/
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon