Full version: kjebapchinja
Klint
Finns det någon som har recept på detta? Tror den ska vara inlindad i ett tunt degskal.
Jag har sökt på Makedonsk mat men får bara upp maträtter inga recept.
Har ni kanske något annat liknande vore jag glad om ni delar med er!
gunsta
Detta är två recept men inte med degskal


http://recipes.wikia.com/wiki/Kjebapchinja

http://www.bearskitchen.com/kjebapchinja.htm



Här är ett annat liknande recept

http://www.tasteline.com/Recept--menyer2/R...?recipeId=84349
Klint
Tack gunsta!

Det blit jättebra,är nog nåt annat som ska vara i degskal!

Motti
Har en bekant som kommer från Makedonien men ni har ju löst receptfrågan själv :)men vad i all sin da är "Mutton" ?är det brödsmulor kanske ?
Klint
Mutton är fårkött,fast jag använde vanlig blandfärs
Bee
Vad rätten med köttfärs i en tunn deg heter vet jag inte men det är väldigt gott! Jag blev bjuden på det hos en kvinna från som det hette då, Jugoslavien. Hon hade bott i Sarajevo och det var enligt henne en riktig smältdegel vad gällde kulturell mix. Man firade allas helger tex. Allt för en fest smile.gif
I vilket fall, köttfärsen blandades med lök och kryddor (ung som till köttbullar) och rullades in i några lager smörpenslad filodeg. Sen in i ugnen i långpanna.
Passar utmärkt på en buffé, uppskuren i lagoma bitar. Kan serveras både ljummen eller kall. Som sagt, väldigt gott!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon