Monaxe

Har aldrig handskats med rå torskrom tidigare, tycker iaf at den torskrom som finns på burk är god, då borde det ju vara ännu godare om man gör själv!

Recept någon? (har inte hittat något intressant på nätet)
anne-li i olofstorp
Torskrom som är sååååå gott!
Brukar göra ungefär såhär och sen servera med citron, kanske majonnäs eller liknande, kryddar med citrondill eller liknande....

Torskromen får sjuda i vatten tillsammans med lök, morötter, dillkvistar, citronskivor och kryddor och kallna i spadet ... därefter steks den skivade torskromen i smör och serveras med dill och citron.
EKLO
Gott! Min pappa älskade torskrom (eller böxer, som man säger i Göteborg, de hela romsäckarna ser ju lite ut som ett par byxor) och därför gjorde jag det till honom när jag fick tag i färska böxer.

C.a 1,5 liter vatten, 1 matsked dillfrön, 2 msk salt. Hantera böxerna försiktigt så att inte romsäckarna spricker, det är det viktiga. Låt sjuda (inte koka!) i 45 minuter max 1 tim.

Jag brukar äta med en kall sås - romsås eller remoulad. Ofta på ett "bord" med andra grejer som räkor nån havskräfta etc - som ett inslag i en skaldjursmiddag har jag oftast ätit det, och rommen är då avsvalnad i sitt spad.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon