zissi
KESELLADESSERT MED HALLON

- 1 burk (250g) kesella 1% (eller fetare)
- 3 dl frusna hallon
- 2 tsk vaniljsocker (eller efter smak)
- 2 tsk strösocker eller råsocker (eller efter smak)

Allt mixas ihop o läggs i desserformar eller fina glas. Dekoreras med några hallon och ev. någon kvist citronmeliss och flagad 70% mörk choklad. Äts genast. Det blir nästan som glass. En aning mjukare bara.

Eftersom jag är laktosintollerant använde jag mig av laktosfri matkvarg 0,3% från Valio. Gubben och jag gjorde desserten häromdagen för första gången och blev glatt överraskade. Vi tog en kopp kaffe till också. En superenkel, nyttig och mycket god dessert tycker vi. Tack sonhustrun!

[attachment=75160:20130112...d_hallon.jpg]
gunsta
Bra tips - tack - jag använder också Valios produkter
Elisabeth-Västkustkolonisten
Kvarg är användbar till mycket. Bakning t.ex

Inte att glömma kvargomläggningen är man t ex stuker foten eller som jag som får yttliga proppar i benet.
Anma
Mitt godis ju! :)Det enda godis jag äter. Kesella 1% med bär eller en skvätt fun light.
Skippar vaniljsockret och sockret helt dock. Har ibland i lite vaniljpulver.

När man varit utan socker ett tag så krullar det sig i munnen om man äter nåt som är det minsta lite sött. Drack fruktsoppa utan tillsatt socker häromdagen, det var äckelsött...
zissi
Elisabet, det var något nytt - kvargomläggning g.gif . Men fungerar det är det ju toppen smile.gif

Anma, visst är det gott som godis. Vi försöker minska ner på sockret här också men tyvärr krullar sig inte tungan för oss vid sockerintag tongue.gif . Önskar vi vore där. Vi drar dock ner på det eller försöker utesluta sockret där det går.

Svårast är att hitta på något litet till kaffet på em tycker jag. Det är ju så otroligt gott med någon liten sötsak då. Frukt som många andra tar till kaffet, tycker inte jag passar så bra. Men den här kesellaglassen smakade mycket bra till kaffet. Ska försöka bara ta lite vaniljpulver som du tipsade om Anma. Funderar på några sockerfria kex eller e.dyl. att baka och ha som fikabröd. Tar tacksamt emot förslag.
Peztis
CITAT (Anma @ 24-02-2013, 12:09) *
Mitt godis ju! :)Det enda godis jag äter. Kesella 1% med bär eller en skvätt fun light.
Skippar vaniljsockret och sockret helt dock. Har ibland i lite vaniljpulver.

När man varit utan socker ett tag så krullar det sig i munnen om man äter nåt som är det minsta lite sött. Drack fruktsoppa utan tillsatt socker häromdagen, det var äckelsött...

Här krullas tungorna vid avsaknad av socker...

Men receptet lät oerhört gott! Ska försöka lura i familjen det vid tillfälle, har ju frysen full med hallon. Äsch 17, mannen är lagom förtjust i hallon... Jaja, då blir det mer till mig och sonen!!! tummenupp.gif
Elisabeth-Västkustkolonisten
Gott är också kvarg/kesella med örter-kryddor.

Lite salt och gräslök eller rivet färsk pepparrot är gott som smörgåspålägg
Peztis
Denna Kesella-dessert påminner mig om denna!
turtles
Det där såg mycket gott ut, måste själv prova det när tillfälle ges tongue.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon