Full version: Falukorv
malcolm
Alltid när jag stekerfalukorv i skivor blir det som små "skålar", vet någon hur man skall undvika det? Brukar skära ett snitt i varje skiva men skulle hellre vilja ha dem hela, på restaurang är det ju aldrig så där och jag undrar vad de kan ha för knep, märker ingen skillnad om det är en rak korv eller en ring.
Hasse_h
Hade samma problem, men sedan vi flera år tillbaka bara köper lite dyrare kvalitetskorv (..) så blir skivorna hyfsat platta utan skålform. Med eller utan skåra.

Min teori är att det handlar om att ju mer köttråvara korven har desto mindre benägenhet har den att krympa vilket borde vara det som orsakar skålformsproblemet.
Rosrup
Inte så att restauranger (vilken sån som nu serverar falukorv...) steker dom med en sån där hamburgergrill gatuköken brukar ha?
Alltså med lock och i press med värme från bägge hållen.

Testa våffeljärnet för en personlig touch coolgleam.gif

Annars så testa kall stekpanna, svag värme och vänd ofta.
Framgår inte ifall du vill ha bränd skorpa på dom eller inte.
Piccante
Funderar oxå på om de halstrar falukorv på restaurang? Om man ugnssteker korven på lägre värme, tror ni man får samma resultat då?
Monarda
Skär lite tjockare skivor så blir det inga skålar. Nu har vi ju snart ingen äkta Falukorv heller eftersom Melkers i Falun vill flytta tillverkningen till Sävsjö och 34 personer är varslade. angry.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon